Om mig

 Mitt namn är Sofie och bor tillsammans med min sambo Tobias och vår son i ett hus i Holmsund ungefär 2 mil utanför Umeå. Mitt liv cirkulerar runt våra hundar där träning och tävling tar upp en stor del av livet. Vi sysslar som mest med rallylydnad, nosework och utställning men har testat det mesta med mina betonggrisar. Jag brinner för att jobba med hundarna och det är så lätt att älska hundträning när staffen går in i allt dom gör med den bästa attityden. Jag har gått x antal kurser inom nosework, rallylydnad och agility. Jag har även gått en uppfödarutbildning via SKK samt en fördjupning inom genetik och avel. Sen är jag även utbildad skrivare inom rallylydnaden via SBK!

Att leva ett liv med hundar har inte alltid varit en självklarhet för mig. Som barn brottades jag med pälsallergi och kunde då inte vara i närheten av en katt innan halsen svullnade igen. Hundar gick bättre men jag tog avstånd från de flesta pälsdjur. Under slutet av högstadiet så fick jag börja med allergivaccination mot katt, pollen och gräs. De tre allergierna som var värst helt enkelt och sen började det sakta men säkert gå bättre för mig men min barnläkare sa att jag förmodligen inte skulle kunna äga ett djur men troligtvis kunna vistas i samma rum som ett. Envis som jag är så sitter jag här idag med två katter och tre hundar, visst känner jag av allergin ibland men det går inte att byta mot den kärlek och livsglädje jag får av mina djur!

 PhotoCollage_20191107_233106721

 

Avelsmål

Samtidigt som jag vill ha en staffe som går igång på en sekund och kör gärnet när vi tränar och tävlar ska den kunna slappna av och nöja sig med promenader de dagar jag vill ta det lugnt eller när det släpps ett nytt Tv-spel och sambon sjunker in i sitt spelkoma.

Mitt mål med min avel är så klyschigt men det går inte att säga det bättre. Jag vill ta fram rastypiska hundar som är friska både psykiskt och fysiskt med rasstandard som mål. En hund med mycket motor men där man också kan slå av tändningen och bara va. Den ska passa in i ett hem med intresse av träning/tävling men också i ett hem som sällskapshund med en aktiv vardag.