Staffen för mig är som en explosiv, egoistisk charmör. Den vill alltid stå i centrum och gör oftast allt för att få göra det. Har vi främmande och hela soffan är upptagen av personer ska man inte bli förvånad om Bowski sitter i någons knä och Kida ligger klämd mellan två personer. 

DSC_0738-01

Explosiv är på både gott och ont, knackar det på dörren så blir det oftast som en tornado i hallen. Två staffar kan käka gräs och byta blickar med varann och på ett ögonblick springer dom järnet och leker! Den agerar oftast enligt mig väldigt impulsivt, till exempel om det går en person lite för nära så kan den personen på en sekund ha en staffe hoppandes som en kängru upp i ansiktet och andra staffen står på sina bakben och gräver med sina framtassar på personens mage. Ingen ras som tänker "känner jag personen, undra om hen vill vara med mig" utan tvärtom.
Ligger dom och sover och du stoppar ner handen i en chipspåse har du snabbt två vakande ögon på dig, oftast väldigt nära. Jag tycker rasen har en tydlig på knapp men inte en alltför tydlig avknapp. Den säger aldrig nej till promenad, träning eller pussar i vilken som helst situation dom är i.

Egoistisk kanske låter hårt, men det är sanning. Om du ligger i soffan bryr den sig inte om du får en tass i ansiktet när den ska gå förbi. Den frågar aldrig om lov om du vill ha den i knät, den sätter sig där iallafall. Men det är det som gör den så charmig också! Den är som den där speciella kompisen du inte skrattar med utan åt. Det går inte en dag utan att du tittar på den om småler och tänker "Vad i hela friden håller du på med?".

Närgången är ett ord staffen inte förstår innebörden av. Skulle den kunna krypa under skinnet på dig skulle den förmodligen göra det utan att lägga en extra tanke på det!

Den livar upp den mest sorgsna dagen med att bara vara sig själv.